Nađi vremena za sve što želis da uradiš / Make Time for Everything You Want to Do



 Srpski      English


Vremenom se ne može rukovoditi, možemo samo rukovoditi sobom u vremenu.


























Kod velikog broja svojih vršnjaka mogu čuti ovakvu izjavu - Nemam vremena ni za šta, dan mi prođe za tren oka, a ja nisam ništa stigao da uradim. Društvene mreže nas često ometaju u izvršavanju obaveza, bar kad je učenje u pitanju. Umesto predviđenih 10 minuta za pauzu, mi ostanemo po sat vremena i onda se žalimo kako nismo uspeli da pređemo lekciju do kraja ili uradimo domaći za naredni čas. Ovakve i slične situacije se događaju iz prostog razloga što svoje vreme ne organizujemo ispravno. Bilo da studirate ili ste zaposleni, potrudite se da 24h koji su vam na raspolaganju iskoristite na najbolji i najproduktivniji način. Vreme jeste novac i nemojte ga traćiti uzalud!

Moj savet svima bi bio da svake večeri pred spavanje sastavite svoju to-do listu za naredni dan. Obaveze koje ste namerili da ispunite sledećeg dana, lakše ćete uraditi ako imate u svakom trenutku mali podsetnik uza se. Mogu sa sigurnošću reći da je ovakav način jako delotvoran jer ga primenjujem duže od godinu dana. Bilo bi najbolje da sve što ste planirali, ispunite u toku tog dana. Sve se može postići ukoliko dobro naučite da baratate svojim vremenom. 
Sa druge strane bitno je da zapamtite da se ništa ne može uraditi na silu, stoga nemojte sebe opterećivati ako nešto ne završite tog dana, naredni dan je idealna prilika za nastavak. Nije preporučljivo započinjati više stvari odjednom jer mozak ne može u isto vreme biti na 100 strana, stoga radite stavku po stavku. Tako ćete imati pregled nad svojim obavezama i neće vam se desiti da se nađete u hrpi takvih iz kojih ne možete da se iskobeljate.

Bilo da se odlučite za to-do listu ili nedeljni planer, videćete da će vam pomoći i podstaći vas da redovno izvršavate svoje obaveze.

Nedeljni planer koji sam kreirala je ispod.
Možete ga skinuti.


xoxo Andri



Comments

budite dovoljno hrabri da život živite kreativno