Slavi svaki dan kao da je praznik / Every Day as a Holiday



 Srpski      English


Praznici...vreme kada shvatimo ono što vrlo često smaknemo sa uma, ono čiju vrednost polako zaboravljamo - praznici su vreme kada shvatimo koliko nam je porodica zaista značajna i važna. Tokom praznika svi pakujemo kofere i vraćamo se svojim domovima da u krugu svojih porodica proslavimo važan praznik.




























Uvek me praznici vrate na razmišljanje koliko je svako od nas blagosloven što ima žive i zdrave roditelje koji će ga na stanici dočekati sa osmesima i radošću. Koliko samo dece i mladih u svetu živi bez roditeljskog staranja i bez krova nad glavom, kojima su roditelji preminuli i koji više nemaju nikog svog. Da li nekad zapitate o tome? Ove istine su bolne i teške, svako od nas se mogao naći tu i na tom mestu...Budimo bezgranično zahvalni Bogu što imamo ovakav život, što smo zdravi i što su naši najbliži zdravi i srećni.

Svi težimo sreći, tragamo za njom na raznim stranama, ali zapravo ne primećujemo da se ona krije tu pored nas, samo ne dopuštamo sebi da je vidimo. Sreća je u malim znacima. Shvatimo koliko smo srećni i bogati duhom tek kada se ražalostimo nad tuđom sudbinom. Slavite svaki dan kao da je praznik, jer je svaki novi dan nova prilika za osmeh i radost. Živite punim plućima!Poštujte svoje bližnje i čuvajte ih! Nastojte da uvek imate ljubavi u sebi kako biste je podelili sa drugima. Kada je delimo, tada smo najispunjeniji.
Provedite ovaj veliki hrišćanski praznik u sreći i radosti!
Hristos Vaskrse!

xoxo Andrijana



Comments

budite dovoljno hrabri da život živite kreativno